Werkwijze

Trouwfotografie

Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk.

Investering in goede professionele bruidsfotografie is belangrijk voor het vastleggen van één van jullie allermooiste momenten uit jullie leven. Jullie zijn dan ook vast al heel druk bezig met alle voorbereidingen en zodoende hier op mijn website uitgekomen. Je hebt gelijk, een fotograaf mag inderdaad echt niet ontbreken op zo’n mooie speciale dag.

Als trouwfotograaf wil ik mij zo goed als mogelijk voorbereiden op jullie trouwdag. Daarom is het belangrijk om van te voren kennis te maken. Wanneer je een fotograaf inhuurt om de hele dag vast te leggen, wil je natuurlijk dat hij weet wat belangrijk voor je is op de dag, zodat alle unieke speciale momenten die ontstaan ook echt vastgelegd worden. Bij een afname van 6 uur of meer voor trouwfotografie kom ik dan ook graag op bezoek om kennis te maken. Graag neem ik de tijd om jullie trouwdag te bespreken en terwijl ik naar jullie wensen luister, denk ik ook graag met jullie mee in de dagplanning in combinatie met de wensen.

Ik maak graag mooie kleurrijke foto’s met veel aandacht voor spontane momenten tijdens jullie huwelijk. Foto’s waar gevoel en emotie vanaf spatten, iemand die net een traantje wegpinkt of iemand die de slappe lach krijgt. En wees gerust ik laat jullie niet overdreven poseren voor de camera. Juist met een ongedwongen aanpak krijg je de momenten die spontaan plaatsvinden. Mijn ervaring is dat de meeste bruidsparen zich hier erg prettig bij voelen.

Wat ook leuk is, is dat ik als bruidsfotograaf een pre-weddingshoot voor jullie kan verzorgen. In informele en relaxte sfeer zoeken we dan samen een mooie locatie uit. Vind je dat je nooit leuk op een foto staat of vind je het een beetje eng, wees gerust je hoeft bij mij niet alsmaar te poseren. Je mag lekker jezelf zijn en op deze manier wen je alvast aan de camera voor de grote dag. Mijn ervaring is dat de meeste mensen het makkelijk vinden om door mij gefotografeerd te worden. Uiteraard geef ik af en toe aanwijzingen maar wees vooral jullie zelf tijdens de shoot. Plus het mooie van zo’n shoot van te voren is dat de foto`s ook gelijk als uitnodiging gebruikt kunnen worden voor de trouwkaart.

Natuurlijk moet jullie trouwdag perfect verlopen. Op zo’n dag komen vele voorbereidingen samen en dat is altijd spannend. Wat ik jullie mee wil geven is om vooral te genieten van jullie trouwdag. Geen zorgen om de fotografie in ieder geval, deze is bij mij in goede handen. Een relaxte dag waarop je heerlijk kan genieten zonder regelmatig onderbroken te worden door de bruidsfotograaf. Ik meng mij daarom graag tussen de groep als één van jullie dag gasten en fotografeer ik daarmee zoveel mogelijk onopgemerkt.  “We hadden heel vaak het gevoel dat je er niet bij was” is het beste compliment wat ik kan krijgen. Als iedereen geniet en lekker zichzelf is maak ik vaak de mooiste foto`s. Namelijk, romantische, kleurrijke en pure foto`s waar jullie na 25 jaar nog steeds met een grote glimlach naar terug kunnen kijken.

Voor deze dag neem ik dan ook altijd minimaal 2 camera`s mee zodat u gegarandeerd goede foto`s krijgt. In deze professionele Nikon camera`s zitten dubbele geheugenkaarten zodat er gelijk back-ups worden gemaakt van jullie trouwfoto`s. Dit is heel belangrijk want niet elke professionele camera heeft deze optie en helaas gebeurt het weleens dat er foto`s verloren gaan door een kapotte geheugenkaart. Ik streef ernaar om dit ten koste van alles te voorkomen en vandaar dat ik dan ook uitsluitend werk met camera`s die dubbele geheugenkaarten hebben.

Doorgaans ben ik als trouwfotograaf vaak al aanwezig vanaf het aankleed-moment en dan meestal tot net na de openingsdans. Meer of minder uren kan natuurlijk ook, dit hangt helemaal af van jullie wensen. De dag kan altijd in overleg samengesteld worden. Ook kan ik jullie trouwalbum verzorgen in de stijl die bij jullie past.

In plaats van gelijk na de bruiloft alle gemaakte foto’s af te leveren en jullie door de bomen het bos niet meer zien, bewerk ik eerst zorgvuldig alle trouwfoto`s die jullie verhaal goed weergeven. Uiteraard kunnen jullie al wel vast binnen een paar dagen een aantal foto`s als preview ontvangen. Alle foto`s die worden gekozen als zijnde goedgekeurde foto, worden handmatig geoptimaliseerd in de nabewerking. Aan deze nabewerking wordt veel aandacht besteed. Op die manier maken we van het geheel een prachtige herinnering aan jullie trouwdag. Jullie ontvangen uiterlijk na 4 tot 8 weken de bewerkte foto`s en het huwelijksalbum.

Zijn jullie overtuigd in mij als huwelijksfotograaf? Wat ontzettend leuk. Neem gerust contact met mij op voor vragen of om te checken of de datum van jullie huwelijk nog vrij is bij mij in de agenda. Ik zal zo spoedig mogelijk reageren.

Good weddings last a lifetime, good pictures will last forever

Ook van jullie trouwdag een eeuwig mooie herinnering maken?

Neem contact op

Familiefotografie

Mooie familiefoto’s of groepsfoto`s, wie wil dat nou niet? Als fotograaf maak ik vaak leuke spontane foto`s die net even anders zijn dan andere. Graag neem ik daarom de tijd voor jullie en door een ongedwongen manier van werken krijgen de foto`s een eigen unieke karakter. Mijn werkwijze is professioneel maar wel relaxed, geduldig en ontspannen. Sta je nooit leuk op de foto of je vindt het een beetje eng, wees gerust je hoeft bij mij niet alsmaar te poseren en je mag lekker jezelf zijn. Mijn ervaring is dat de meeste mensen het makkelijk vinden om door mij gefotografeerd te worden. Uiteraard geef ik af en toe aanwijzingen maar wees vooral jullie zelf tijdens de fotoshoot.

De perfecte locatie vinden voor jullie shoot is iets dat we samen kunnen doen. Ook in de omgeving van Lexmond zijn de mooiste plekjes te vinden waar je vaak prachtig licht hebt om familiefoto’s te maken. Heb je zelf een leuk idee voor een foto, dan is dat uiteraard ook prima! Ik sta nagenoeg overal wel voor open. Wat dacht je van lekker uitwaaien op het strand? Of een bos of industriële locatie als fotodecor? Het is allemaal mogelijk.

Of je nou kiest voor groepsfoto`s van het gezin, of voor een complete familie fotografie reportage. Voor iedere fotoshoot zijn interactie en grappige momenten de sleutel voor de leukste foto’s. Het is daarom een leuk idee om wat spullen mee te nemen, denk hierbij bijvoorbeeld aan hoedjes, petjes, ballonen, een strandbal, etc.

Kinderen probeer ik zoveel mogelijk op hun eigen unieke en speelse manier vast te leggen. Dit werkt vaak het beste door ergens af te spreken waar de kinderen lekker zichzelf zijn en kunnen spelen. Lekker relaxed bezig zijn betekent vaak de meest spontane familiefoto’s. Fijn spelen in plaats van een foto maken in een lege kale studio waar ze zich vaak vervelen en de achtergrond bijna altijd wit of zwart is. Ik ga liever met ze naar buiten, bijvoorbeeld naar de speeltuin, een leuk park, de kinderboerderij of andere gezellige plekjes.

Tijdens de familie fotoshoot maken we groepsfoto’s, individuele foto’s en meerdere combinaties zodat we een mooie gevarieerde set aan foto’s hebben. Buiten zijn in een mooie omgeving is voor zowel volwassenen als kinderen leuk. Het ontspannen gevoel dat buiten bezig zijn je geeft, zie je dan vaak terug op alle familie en groepfoto`s. Daarnaast is het handig en ook leuk om van te voren bij elkaar passende kleding af te stemmen voor jullie shoot.

Door de juiste technieken en apparatuur op de goede manier te gebruiken maakt het niet zoveel uit of de zon nou wel of niet schijnt. Bij regen kunnen we uitwijken naar een overdekte locatie, maar persoonlijk zou ik er dan meestal voor kiezen om de fotoshoot kosteloos te verplaatsen naar een andere datum.

Zo zijn er vele manieren om de perfecte foto’s te maken. Waar het vooral om gaat is het plezier tijdens de fotoshoot in de kleding en omgeving die je mooi vindt en het lange aandenken wat je daarna meekrijgt.

Jullie ontvangen na de familiereportage of groepsfotografie binnen een aantal weken de bewerkte foto`s digitaal. Fotoboekjes van jullie shoot worden uiterlijk binnen 8 weken geleverd. Vaak is dit wel sneller.

Zijn jullie overtuigd in mij als fotograaf? Wat ontzettend leuk. Neem gerust contact met mij op. E-mail mij ook gerust hoe jullie ideale fotoshoot er uit moet komen te zien. Uiteraard heb ik eventueel ook nog tips. Ik zal zo spoedig mogelijk reageren.

Pictures tell beautiful stories. Ready to make yours?

Willen jullie ook graag mooie familie foto`s? Neem contact op

Portretfotografie

Wat is portretfotografie eigenlijk? Een portret fotoshoot kan op vele manieren, dit kan zijn voor persoonlijke foto`s voor social media of een bedrijfsprofiel, maar ook een fotoshoot met paarden of honden valt onder portretfotografie. Het kan ook zijn dat jullie samen op de foto willen als stelletje. Dit zou dan een loveshoot kunnen zijn of een verloving fotoshoot. Kortom er zijn vele manieren van fotografie die onder portret vallen.

Wanneer je graag zo’n portret fotoshoot wil boeken gaan we samen op zoek naar mooie plekjes in de omgeving die aan je wensen en ideeën voldoen. Denk bijvoorbeeld aan een fotoshoot in het bos, in een park of een plek met waardevolle betekenis voor je/jullie. Overal kunnen we mooie foto`s maken.

Mensen op hun eigen natuurlijke manier fotograferen is waar ik persoonlijk als fotograaf erg van hou. Geen statische houdingen maar heerlijk relaxed in de buitenlucht indien mogelijk. Het ontspannen gevoel dat buiten zijn je geeft, zie je dan vaak terug op alle foto’s. Het doel is iemand op een dusdanige manier vast te leggen zodat de foto iets over die persoon of over situatie verteld. Persoonlijkheid, karakter en de reden van de shoot, zijn dan ook de dingen die ik als fotograaf graag terugzie op de foto. Dit in combinatie met mooi natuurlijk buitenlicht is vaak heel mooi. Een portret fotoshoot komt naar mijn idee het beste tot zijn recht buiten op een mooie locatie. Persoonlijk vind ik in een fotostudio de mogelijkheden beperkt. Met name het gebrek aan natuurlijk licht en het feit dat je nagenoeg altijd moet poseren wat voor veel mensen wat ongemakkelijk is. Tijdens een buiten fotoshoot maken je bijvoorbeeld een heerlijk ontspannen wandeling. Of we gaan naar een stoere industriële locatie. Buiten kun je gebruik maken van schitterende decors. De mogelijkheden zijn hierbij oneindig.

Heb je moeite voor de camera te staan? Geen probleem ik ben professioneel maar wel relaxed, geduldig en ontspannen. Vind je dat je nooit leuk op de foto staat, of vind je het een beetje eng? Wees gerust je hoeft bij mij niet alsmaar te poseren en je mag lekker jezelf zijn. Mijn ervaring is dat de meeste mensen het makkelijk vinden om door mij gefotografeerd te worden. Uiteraard geef ik af en toe aanwijzingen maar wees vooral jezelf tijdens de fotoshoot. Het blijft een leuke uitdaging om tijdens de fotoshoot de foto`s te maken waarop iemand precies staat zoals diegene is. Dit is bij iedereen zo omdat veel mensen spontaan gaan staan poseren zodra er een camera in beeld is. Een geforceerde glimlach moeten we niet hebben, daarom stel ik je dan eerst op je gemak en ga daarna pas fotograferen.

Je ontvangt na deze portret fotoshoot binnen een aantal weken digitaal de bewerkte foto`s. Soms is dit iets sneller, maar dat ligt aan het aantal fotoshoots op dat moment.

Ben je overtuigd in mij als fotograaf? Wat ontzettend leuk. Neem gerust contact met mij op. E-mail mij ook gerust hoe jouw/jullie ideale fotoshoot er uit moet komen te zien. Uiteraard heb ik eventueel ook nog tips. Ik zal zo spoedig mogelijk reageren.

Picture your life, frame your world.

Scroll Up