Trouwfotografie Slot Moermond Renesse

Trouwen in een kasteel is wellicht de grote wens van vele bruidsparen.
Heel romantisch en Sprookjesachtig. Het aanstaande bruidspaar Jan en Kimberly besloten daarom in Slot Moermond te trouwen, in de bekende badplaats Renesse.
Via de vader van Jan, kwamen we in contact.

Voordat de bruiloft gevierd werd ging ik op bezoek in Ameide.
Tijdens de kennismaking met Jan en Kimberly was het ontzettend gezellig, het klikte meteen.
We namen de dagplanning door, en ze vertelde onder andere hoe ze elkaar ontmoet hadden.
En ook waar ze beide zijn opgegroeid. We moesten ook vaak lachen om de leuke dingen die ze meegemaakt hadden.
Zo vertelde ze ook waarom ze een band hebben met het plaatsje Renesse, Kim heeft haar jeugdjaren daar doorgebracht en ook Jan is zich daar thuis gaan voelen.
Dus hoe kon het ook anders dan dat ze kozen voor Slot Moermond en Renesse. Tevens heeft het Slot een prijs gewonnen voor beste trouwlocatie van 2021.
De tijd vloog voorbij en voordat we het wisten waren we al 4 uur verder, dit had ik nog niet eerder meegemaakt. Het was echt oprecht een heel gezellige kennismaking.

Later besloot ik, om op de dag voor de bruiloft een hotel overnachting te boeken in de buurt van Renesse.
Zo kon ik op de dag zelf in ieder geval niet in de file komen te staan. De dag voor de bruiloft regende het enorm, en ze gaven ook regen op tijdens de trouwdag.
Maar gelukkig zat het weer ontzettend mee, en konden we eigenlijk alles doen tussen de korte buien door.
Elke keer als we buiten foto`s wilden maken was het even droog, en als we binnen waren regende het af en toe. Wat een mazzel.

De dag begon met het opmaken van Kim. Het haar werd mooi opgemaakt, en ook de make-up werd netjes gedaan. Alles ging heerlijk ontspannen,
en tussendoor maakte ik wat leuke foto`s van diverse momenten en details.
Daarna kon de prachtige jurk aan, wat zag Kim er schitterend uit.
In de tussentijd was Jan ook aangekomen op het slot, en in de benedenruimte van het kasteel hebben we ook even wat mooie momenten van Jan vastgelegd.
Moeder die even het jasje aandeed en hielp met de stropdas. En uiteraard wat foto`s van Jan in zijn prachtige pak.

Daarna was het tijd voor het moment dat ze elkaar voor het eerst zouden gaan zien. Jan was alvast op de brug gaan staan aan de voorkant van het kasteel, en de familie
stond aan de zijkant vol spanning te wachten.
Daar kwam ze dan uit het kasteel gelopen. Kim nam na een aantal passen vervolgens een lichte sprint naar Jan, en ze vloog in zijn armen. Wat een prachtig plaatje zo samen.
Wat een gejuich kwam er aan de zijkant van het kasteel vandaan, de familie vond het geweldig!

Na de pauze en een heerlijke lunch was het tijd voor de fotoreportage rondom het kasteel. Veel prachtige plekjes met water, wat bruggetjes, en een mooie bomenlaan.
Daarnaast waren er nog veel meer mooie details rondom het slot te vinden in deze omgeving van Renesse.
Soms vragen mensen mij weleens waar ik nou het allerliefste foto`s van maak. Maar zeg nou zelf, veel mooier dan dit wordt het echt niet toch.

Toen we terug kwamen was het al bijna tijd voor de ceremonie, nog even alles goed doen en toen was het tijd om elkaar het ja-woord te gaan geven.
Naast het kasteel was een heerlijk plekje met een heel groot gespannen doek eroverheen voor als het slecht weer zou worden of tegen de felle zon.
Een mooie ceremonie volgde met het weggeefmoment, de ringen, het tekenmoment, de kus en uiteraard nog veel meer prachtige momenten.
Ook werden er heel veel bellen geblazen door de familie toen het bruidspaar na afloop weer terug liep.

Na de ceremonie was het tijd voor een proost moment en de taart aansnijden.
Het blijft altijd leuk om te zien hoe dat gaat, echt elk bruidspaar doet dat volledig op hun eigen manier.
Uiteraard moest ook iedereen het bruidpaar daarna nog even feliciteren. Vervolgens was het tijd voor de familiereportage in de kasteel tuin.
Als fotograaf kijk je dan altijd even goed hoe het licht het beste valt. vaak is dat schuin ten opzichte van de zon. Volledig tegen de felle zon in foto`s maken is niet handig maar de familie tegen de zon in laten kijken is nog veel erger. We willen tenslotte geen foto`s waar alleen maar geknepen ogen te zien zijn.
Verder is het uiteraard belangrijk welke achtergrond je kiest en hoe ver je de familie van de achtergrond af zet. Geen telefoon in de zak van de bruidegom, en zit de jurk mooi. Super, dan zijn we er klaar voor. Vaak begint het een beetje statig en proberen we iedereen even een wat meer relaxte houding aan te laten nemen.
Daar zijn wel een paar kleine trucjes voor, en daarom weet Kimberly nu inmiddels goed hoe ze zichzelf een beetje kan ontspannen.

Een heerlijk lopend buffet stond daarna op het menu, waar alle daggasten van genoten. Daarna zijn we nog even naar het strand gegaan voor een trouwreportage op het strand. Een flinke wind waaide er op het strand, waardoor het bijna onmogelijk was om foto`s te maken. Het haar van Kim vloog alle kanten uit en het begon een beetje te regenen.
Toch hebben we nog wel een paar mooie foto`s kunnen maken.

De avondgasten waren al onderweg dus we moesten weer op tijd terug zijn bij het kasteel.
Iedereen even op de foto en ze konden iets leuks schrijven voor het bruidspaar op een wereldbol.
Het feest ging nog even door tot de late uurtjes, en zo kwam er aan deze fantastische dag een einde en was het een bruiloft om niet snel te vergeten.

‘We zijn superblij, bedankt voor alles’

——————————————————————————————————————————————–

Helaas is de vader van Jan kort na de bruiloft overleden †

Scroll Up