Trouwfotografie in Ameide en Meerkerk

Voor de bruidsfotografie op hun trouwdag waren Marius & Anja op zoek naar een fotograaf uit de omgeving van Ameide. Tijdens de prettige kennismaking hebben we de dagplanning goed doorgenomen en hier en daar wat extra mogelijkheden bekeken. Het was een emotionele kennismaking want Marius had veel meegemaakt in zijn leven. We deelden de verhalen over zijn verleden en vergeleken deze met al het moois dat hem nu was overkomen en binnenkort ook te wachten stond. Hij vertelde over zijn overleden vrouw waar hij heel lang mee samen was en dat hij nu gelukkig Anja gevonden had. Wat een lieve vrouw. De fotografie op hun trouwdag zal starten en eindigen in Ameide.

De dag was aangebroken. In de ochtend ging ik eerst een aantal foto`s maken van diverse details en daarna volgde al snel het ophaalmoment. Daar kwam Marius aan met de trouwauto en iedereen werd enthousiast. Het aanbel moment was heel mooi om mee te mogen beleven, want het geluk en de liefde die ze uitstraalden was echt heel oprecht. Even nog een foto daarna, want wat zagen ze er prachtig uit samen.

Ook het oude huis van Marius moest nog even op de foto waar hij jaren lang heeft gewoond, dus daar zijn we als eerste langsgegaan. De trouwreportage ging verder in Meerkerk. Hier konden we in en om het huis van hun vrienden prachtige foto`s maken met uitzicht op een mooie plas. Even wat foto`s binnen bij de piano en buiten in de tuin waar de herfstkleuren mooi aanwezig waren. Ook de watertoren van Meerkerk hebben we gelijk erbij op de foto gezet. Op de terugweg naar Ameide maakte we nog even een stop op het hoge kruispunt voor een foto met de trouwauto. Daarna gingen we door naar de Bordenweg in Ameide voor trouwfoto`s op een romantisch brugje midden in de polder. Toen we terug bij hun huis waren hebben nog even geluncht, voordat we naar het gemeentehuis in Meerkerk gingen.

Vervolgens was het zo ver. Ik ging alvast richting Meerkerk, waar een paar minuten later het bruidspaar kwam aangereden. De gasten hadden zich al verzameld en de ceremonie kon beginnen. Het gemeentehuis in Meerkerk is inmiddels een bekende plek voor mij geworden als fotograaf. In de prachtige Ridderzaal van gemeente Vijfheerenlanden Meerkerk vond de huwelijksvoltrekking plaats. Als fotograaf zijnde een prettige zaal waar je mooi gebruik kan maken van het licht dat door de schitterende glas in lood ramen schijnt.

Na de ceremonie in Meerkerk hebben we de familiefoto`s gemaakt bij de Lekdijk, op de punt van Ameide met uitzicht over de Lek en Lopik. Daarna door naar de hervormde kerk in de Kerkstraat van Gemeente Ameide en Tienhoven. Hier moest ik goed opletten want niet overal mochten foto`s van gemaakt worden in de kerk. Na een mooie preek en een bijzondere uitspraak van de zegen liepen we de kerk uit door feestelijke ballonenbogen die de familie had meegenomen. De kinderen hadden het ook enorm naar hun zin want het bellenblazen met het bruidspaar ertussendoor was erg leuk. De felicitaties vonden plaats bij het Verenigingsgebouw De Hoven in Tienhoven. Ook hier heb ik nog diverse mooie momenten mogen vastleggen en eindigde de trouwdag met vooral heel veel gezelligheid.

Marius & Anja waren zeer tevreden over het resultaat, en vonden het trouwalbum prachtig.

Scroll Up